Geuzestekerij Ambreus, Buizingen

Ambreus is de geuzestekerij van Bastiaan Driesen, Pieterjan Decoster, zijn broer Erik en hun vader Jean-Pierre. Al in 2018 droomden dit viertal ervan om zelf een Oude Geuze te maken.

Bastiaan heeft de stiel geleerd bij Armand De Belder. In 2020 werden de eerste 24 vaten gevuld met wort van Den Herberg, De Troch en Lindemans. Om een Oude Geuze te kunnen steken is er echter lambiek nodig van verschillende leeftijden. Bijgevolg breidde het tonnenarsenaal alsmaar uit. De garage van vader Jean-Pierre werd al snel te klein. Daarom werd uitgeweken naar het voormalige café ‘De Kleine Ardennen’ in Buizingen. Daar was plaats genoeg want achter het café bevindt zich een oude feestzaal. Hun eerste Oude Geuze van Ambreus werd voorgesteld op 15 juni 2024. Toen lagen er in het magazijn al 170 vaten, goed voor zo’n 13.500 liter lambiek.

Voor dit viertal is Ambreus een bijberoep. Naast de geuzestekerij hebben ze nog een andere job. De naam Ambreus is een samentrekking van de woorden ‘geus’ en ‘ambrosia’, die een tijdloze en goddelijke drinkervaring symboliseert. Ambrosia (ambrozijn) was in de Griekse mythologie goddelijke voedsel en was de drank van de goden.

  • NIEUW!

    Ambreus Oude Geuze 75cl

    Op voorraad

     9,85
    Toevoegen
  • NIEUW!

    Ambreus Oude Geuze 37,5cl

    Op voorraad

     5,05
    Toevoegen